Главният прокурор на Швейцария е повдигнал обвинение срещу местната банка

...
Главният прокурор на Швейцария е повдигнал обвинение срещу местната банка
Коментари Харесай

Шах! Швейцарска банка пазила БГ мафиоти

Главният прокурор на Швейцария е повдигнал обвиняване против локалната банка Credit Suisse за това, че не е направила задоволително, с цел да спре пране на пари, обвързвано с трафик на опиати от българска незаконна организация.

В схемата участва и герой, който в миналото е пренасял милиони банкноти с кола до Швейцария, съобщи " Асошиейтед прес ".

Швейцарската прокуратура означи по какъв начин топ спортисти в България, след рухването на комунизма, " се насочиха към други източници на приходи и многочислени борци получиха подходи от мафиотски кланове ". Един подобен герой, който не е разпознат, имал за цел да печели пари от трафик на кокаин и пране на генерираните от него пари, употребявайки мулета за преместване на тонове кокаин от Южна Америка до Европа по въздух и море.

Приходите от продажбата на опиати, постоянно в банкноти с дребен номинал, са влизали в швейцарски банкови сметки от 2004 до най-малко 2007 година и са били употребявани за закупуване на недвижими парцели в България и по-специално в Швейцария.

На идната година прокуратурата стартира следствие на бореца и неговия шеф, а по-късно " изпълнителен шеф на Credit Suisse, който отговаряше за бизнеса на незаконната организация ".

" Основното нарушаване на бореца е осъществено през февруари 2006 година, когато той е транспортирал еквивалента на над 4 милиона швейцарски франка в банкноти с дребен номинал, скрити в колата му, от Барселона до Швейцария ".

Бивш изпълнителен шеф на Credit Suisse, отговарящ за бизнес връзките с незаконната организация, прави покупко-продажби за кръга, " макар че има съществени индикации, че средствата са от незаконен генезис ".

" Credit Suisse беше наясно с тези дефекти минимум от 2004 година Фактът, че банката го остави да продължи до 2008 година или даже по-късно, попречва или осуетява разкриването на пране на пари, осъществявано от незаконната организация благодарение на изпълнителен шеф на банката ", обявиха от прокуратурата.

В изказване Credit Suisse отбелязва " с удивление " стъпката за покачване на обвиняване против банката " в границите на следствие, което към този момент е траяло повече от 12 години ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР