Главният прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс заведе дела

...
Главният прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс заведе дела
Коментари Харесай

Обвиниха Тръмп и някои от децата му в измами, търсят възстановяването на 250 милиона долара

Главният прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс заведе каузи за данъчни измами против Тръмп и няколко от децата му.

" Предприемаме правосъдни дейности против Доналд Тръмп за нарушение на закона за да генерира облаги за себе си, фамилията и бизнеса си ", съобщи Джеймс на конференция.

Тя посочи, че желае възобновяване на 250 милиона $ от името на щата Ню Йорк, както и корпоративни забрани за Доналд Тръмп и децата му Доналд Тръмп младши, Иванка Тръмп и Ерик Тръмп. Ако съдът почете исковете, на тях, както и на организацията, ще бъде неразрешено да правят търговски покупко-продажби с недвижими парцели в щата Ню Йорк, както и да желаят заеми от регистрирани в щата банки.

Разследването против фамилната група " Тръмп органайзейшън " стартира, откакто един от някогашните юристи на Доналд Тръмп, Майкъл Коен, даде показания пред Конгреса, в които се твърди, че са правени подправени оценки, повишени или занижени, на активи на групата. Целта е била приемане на заеми, данъчни облекчения или по-добри застрахователни компенсации.

Бившият президент на Съединени американски щати към този момент е обект на няколко следствия, напомня Агенция Франс Прес.

Говорителката на Тръмп Лиз Харингтън съобщи в обществената мрежа Truth Social, че воденото в Ню Йорк следствие е политически стимулирано. " Демократите преследват политическите си съперници ", съобщи говорителката на експрезидента, напомняйки, че прокурор Джеймс е член на Демократическата партия на Съединени американски щати.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР