Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд защити умствената пригодност на

...
Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд защити умствената пригодност на
Коментари Харесай

Главният прокурор на САЩ определи Байдън е умствено пригоден за президент

Главният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд отбрани умствената склонност на президента Джо Байдън и сподели на законодателите в комисия на Камарата на представителите, че той ловко се оправя както с външно-, по този начин и с вътрешнополитическите въпроси, съобщи Ройтерс.

" Президентът няма никакви увреждания ", съобщи Гарланд пред подкомисията по бюджета. " Виждал съм по какъв начин той ловко управлява срещи със чиновници и членове на кабинета по въпроси от външната политика, както и на военната тактика и политика ", продължи той и уточни, че Байдън е работил уверено при вземането на решения за защитата на страната. " Имам цялостно доверие в президента ", добави Гарланд.

Главният прокурор за първи път обществено показа мнението си по отношение на умствената склонност на 81-годишния Байдън, който е най-възрастният президент в историята на Съединени американски щати, отбелязва Ройтерс.

Според социологическите изследвания възрастта на Байдън е главен проблем за гласоподавателите на фона на напъните му да завоюва втори мандат на президентските избори на 5 ноември против 77-годишния си противник от Републиканската партия Доналд Тръмп.

Въпросът за умствената склонност се трансформира във значима тематика в тазгодишната предизборна акция, защото Байдън и Тръмп са двамата най-възрастни мъже, избирани за президент.

Според изследване на Ройтерс/Ипсос от септември 77% от респондентите са съгласни с изказванието, че Байдън е прекомерно възрастен, с цел да работи в държавното управление, а 56% от респондентите считат същото за Тръмп.

В отчет от февруари на специфичния прокурор от правосъдното министерство на Съединени американски щати Робърт Хър имаше информация, съгласно която президентът страда от загуба наизуст, само че Белият дом изрично оспори отчета, напомня Ройтерс. 

Гарланд отхвърли да разяснява заключенията на Хър за паметта на Байдън. Той обаче се базира на личните си наблюдения, основаващи се на опита му като член на кабинета и Съвета за национална сигурност.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР