Главният прокурор на Република България Иван Гешев е на работно

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев е на работно
Коментари Харесай

Гешев на спешна среща в Анкара за мигрантския натиск, в София обсъждат ограничаване на правомощията му

Главният прокурор на Република България Иван Гешев е на работно посещаване в Република Турция, където ще се срещне  с министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу и министъра на правораздаването Бекир Боздаг. От българска страна в делегацията взе участие и завеждащият отдел „ Международен “ при Върховната касационна прокуратура Цветомир Йосифов. В Анкара в границите на диалозите сред ръководителите на българската и турската прокуратури ще бъдат разисквани наказателноправни въпроси от съвместен интерес и битката с тероризма.
Прочетете още
Акцент при срещите на българския основен прокурор с турските публични лица ще бъде подложен и върху общите старания по противопоставяне на засиления миграционен напън в района и секване активността на трансграничните канали за този тип престъпност.

Главният прокурор Иван Гешев обаче ще пропусне утрешното съвещание на правната комисия, на която следва да бъдат дискутирани законодателните промени за следствие на основния прокурор и опциите за неговото премахване. Те са импортирани от Министерския съвет и депутати и следва народните представители от отрасловата комисия да ги гледат на първо четене. Помените са в Наказателно - процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт и с тях се възнамерява ограничение пълномощията на обвинител №1 и опцията за неговото наказателно гонене.  

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР