Главният прокурор Иван Гешев заяви, че е нужен цялостен подход

...
Главният прокурор Иван Гешев заяви, че е нужен цялостен подход
Коментари Харесай

Гешев иска наказателна отговорност за шофьори, отказали проба за алкохол

Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че е необходим повсеместен метод и ангажиране на страната за прекъсването на войната по пътищата, като изрече съболезнованията си към околните на починалите в злополуката край Стара Загора през днешния ден.

Около 11.30 часа на пътя сред старозагорските села Средец и Тракия се удариха челно ван " Сеат " със седем души и Ауди А8 с водач и пасажер. На място починаха трима души, а други четирима са ранени. 

Пред публицисти в Силистра обвинител №1 добави, че е безобразие да се продължава по този начин, откакто има доста работещи решения.

" Надявам се, че страната, част от която е и прокуратурата, най-сетне ще си свърши работата в полза на жителите, с цел да не бъдат избивани те по българските пътища ", сподели Гешев.

По думите му работеща мярка би било дерегистрирането за няколко години на колата, в случай че тя се ръководи от пийнал или използвал опиати водач. Също по този начин, в случай че лидер откаже кръвен тест за опиати и алкохол, той би трябвало да носи не административна, а наказателна отговорност, счита основният прокурор.

Той прокурор не скри паниката си, че България умира демографски и това прави прекъсването на войната по пътищата още по-наложително.

В Силистра Иван Гешев се срещна с възпитаници от локалната Езикова гимназия. Под формата на открит урок той беседва с подрастващите по наболели тематики, касаещи техните права и отговорности. Посещението му бе част от самодейността " Правосъдие в бъдещето ", отдадена на умрелия неотдавна доцент Антоний Гълъбов.

На 24 ноември, на конгрес за " войната по пътищата ", проведен от Института за пътна сигурност, Иван Гешев съобщи, че е гневен от това какъв брой доста жертви има по пътищата, като добави, че съгласно него страната следи безучастно. И означи, че отношение към пътната сигурност има закриването на спецправосъдието, което е довело до взрив на престъпността.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР