Главният прокурор Иван Гешев заяви, че ако руският президент Владимир

...
Главният прокурор Иван Гешев заяви, че ако руският президент Владимир
Коментари Харесай

Гешев хвърли бомба! Арестът на Путин

Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че в случай че съветският президент Владимир Путин пристигна в България, ще бъде задържан по силата на издадената от Международния съд в Хага заповед.

" България, както и всички страни, които са страни по уредбата на Международния углавен съд, има директно обвързване да задържи Владимир Путин, в случай че той бъде открит на нейната територия, и да го съобщи на Международния углавен съд. Така че, по този въпрос е изрично ясно каква следва да бъде българската реакция ", сподели той в изявление за " Фактор ".
-->
В средата на март Международният съд в Хага изиска задържането на Путин поради данните за нелегално депортиране на деца и нелегално прекачване на хора от територията на Украйна към Руската федерация.

Гешев е на публично посещаване в Украйна и подписа с украинския си сътрудник Андрий Костин меморандум за съдействие. По думите на българския основен прокурор съглашението ще разреши " интензивно съдействие при следствие на закононарушения, свързани с съветската експанзия в Украйна, по-специално закононарушения против човечеството, военни закононарушения, експанзия и геноцид ".

" Ще бъдат построени трайни механизми за партньорство сред институциите, като пътят за основаването на взаимни екипи за следствие на военни закононарушения е открит. Отделно поканих сътрудниците да вземат участие във конгрес, който провежда българската прокуратура в град Бургас. Ще участват прокурори от Румъния, Литва, Турция, Молдова, Азербейджан, Казахстан, Узбекистан и други ", сподели в изявлението Гешев. Той добави, че българската прокуратура от години подхваща дейни дейности за противопоставяне на съветските военни и разследващи служби в България.

" Доказателство за това са извършените следствия и последвалия ги дипломатически резултат и отзив. Тук още веднъж може да сме си потребни с сътрудниците от Украйна ", счита обвинител номер едно на България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР