Главният прокурор Иван Гешев се появи в Шумен заради зверската

...
Главният прокурор Иван Гешев се появи в Шумен заради зверската
Коментари Харесай

Гешев се появи в Шумен заради катастрофата с убитото от джип момиче

Главният прокурор Иван Гешев се появи в Шумен поради зверската злополука в града от 28 септември, при която почина 22-годишната 22-годишната Светломира Станчева. За случая е упрекнат 18-годишният Жечко Кюркчиев. Според обвиняването той е карал е с 93,86 км/час при позволени 50, пренебрегнал е и разпоредбите за държание при приближаване на кръстовище. Първоначално прокуратурата разгласи, че младежът е карал под въздействието на опиати. Кръвната проба обаче опроверга резултата от бързи тест.

Освен това " Волво " -то, с което катастрофира, изгоря на паркинг на Министерство на вътрешните работи. Експертиза е посочила, че той се е самозапалил, научи " Сега " от източници от Министерство на вътрешните работи. Колата е прибрана на паркинг на Министерство на вътрешните работи по предписание на прокуратурата. В районното ръководство обаче има непрекъснато видеонаблюдение и от записите се вижда, че никой не е доближавал колата. Доказано е, че е от акумулатора, който е дал на късо, макар че пожарникарите са му срязани двете клеми, настояват източниците на " Сега ". За случилото се с " Волво " -то се води настрана следствие.

Днес Гешев е в Шумен по мотива - към този момент се видя със фамилията на починалото момиче, а тази вечер ще се срещне с локалната общност по покана на Граждански предприемчив комитет " Справедливост ". 

" Тук съм, с цел да им кажа, че аз и прокуратурата ще създадем вероятното и невъзможното, с цел да има правдивост. И им го дадох обещание ", разяснява Гешев след срещата. И цитира бащата на жертвата, който споделил, че ще е благополучен, ако в резултат на тази интензивност бъде избавено някое дете.

На въпрос дали прокуратурата търпи рецензии поради неяснотите по проблема, Гешев отговори, че " прокуратурата може да търпи рецензии, само че не и по този случай ". " Ако някой може да търпи рецензии, са други институции ", сподели основният прокурор, без да посочва кои са тези " други институции ", само че даде обещание, че " всички условия и подозрения по този случай ще бъдат изяснени от прокуратурата ".

Гешев отхвърли да разкрие подробности от следствието. Но уточни, че то към този момент се следи не от шуменската, а от Софийската градска прокуратура и се води от Националната следствена работа. " Не се колебая в сътрудниците от Шумен, само че с цел да няма никакви подозрения за локални зависимости и проблеми ", уточни Гешев. На срещата в Шумен с него бяха и следовател от Национална следствена служба, както и градският прокурор Илиана Кирилова, апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров и окръжният на. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР