Главният прокурор Иван Гешев с коментар в Туитър за обявяването

...
Главният прокурор Иван Гешев с коментар в Туитър за обявяването
Коментари Харесай

Гешев за Грозев: Европейските ценности изключват преследването на журналисти за тяхната работа

Главният прокурор Иван Гешев с коментар в Туитър за оповестяването за търсене от Русия на българския проверяващ публицист Христо Грозев:

" България съблюдава главните европейски полезности като господство на закона и правата на индивида. Това изключва наказателно гонене по политически аргументи на проверяващи публицисти за тяхната работа в полза на демокрацията. "

Гешев е споделил и линк към информацията за награждаването на Грозев през  месец ноември 2022 година за журналистическите следствия на групата " Белинкат ".

 

Главният прокурор е следващият представител на властта, който изрази поддръжката си за журналиста.

 

Малко по-рано от ГЕРБ настояха Външно да извика посланичката на Русия у нас - Елеонора Митрофанова, по случая. А Даниел Лорер от Политическа партия съобщи, че в първия работен ден на Народното събрание ще предложи да извикат министъра на външните работи за пояснение по проблема. 

 

От Движение за права и свободи също показаха поддръжка за Христо Грозев.

Лидерът на придвижването Мустафа Карадайъ написа в профила си във фейсбук, че че българската страна изрично би трябвало да пази своите жители и упорства за изясняване на случая с журналиста Христо Грозев. И прикани външният министър би трябвало да реагира неотложно.

 

А евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк съобщи, че при първа опция ще предложения публицист на среща с представителите на Алианса на либералите и демократите в Екологичен потенциал. 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР