Главният прокурор Иван Гешев разпореди на всички прокуратури в страната

...
Главният прокурор Иван Гешев разпореди на всички прокуратури в страната
Коментари Харесай

Иван Гешев разпореди профилактиране на обвиняемите с множество дела

Главният прокурор Иван Гешев разпореди на всички прокуратури в страната да извършат изключителна инспекция на следствията против обвинени с две и повече досъдебни производства. Целта е да се увеличи успеваемостта на взаимоотношението с Министерство на вътрешните работи по тези каузи, оповестява пресцентърът на държавното обвиняване.

Акцията бе обявена преди седмица по време на визитата на Иван Гешев и вътрешния министър Младен Маринов в село Галиче поради убийството на 18-годишно момиче. Тогава основният прокурор даде обещание, че управляващите ще основат нужната организация, с цел да не се повтарят сходни случаи. Гешев сподели, че първата задача ще е да се " проучват хората, които тормозят популацията ".

Главният прокурор разгласи, че ще се " подхващат по-активни дейности за извеждането им от средата и понижаване на степента на заплаха " за жителите. В този подтекст бе оповестена и изключителната инспекция на обвинените с две и повече каузи. Все още не е ясно на какво съображение управляващите ще изселват хора, които считат за рискови, или имат намерение да ги държат в арестите за някакъв дълъг интервал.

От известието на прокуратурата наподобява, че основният прокурор окуражава прокурорите да желаят прибирането на обвинените в арестите.

" Наблюдаващите прокурори следва да преценят за всеки съответен случай нуждата от внасяне на искане в съда за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " или " домакински арест ", както и да указват на съответните поделения на Министерство на вътрешните работи осъществяване на дейности свързани с противопоставяне на битовата престъпност според съответната им функционална подготвеност ", се споделя в известието на държавното обвиняване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР