Главният прокурор Иван Гешев по повод възложената от него на

...
Главният прокурор Иван Гешев по повод възложената от него на
Коментари Харесай

МВР и ДАНС ще търсят отпадъци, скрити в стари мини

Главният прокурор Иван Гешев във връзка предоставената от него на 06.01.2020 година взаимна инспекция, разпореди на министъра на вътрешните работи и ръководителя на Държавна организация „ Национална сигурност “ инспекцията да обхване и съблюдаване условията на Закона за ръководство на отпадъците, Закона за запазване на околната среда и съответните им подзаконови нормативни актове, по отношение на съхранението на боклуци в зоните на всички мини отвън употреба на територията на Република България. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

В хода на инспекцията следва да се откри броят, местоположението и данните за последния концесионер, ползвател или рекултиватор на недействащите мини на територията на Република България, както и типа и произхода на съхраняваните в тях боклуци, в това число и дали същите са били предмет на трансграничен транспорт.

В обсега на инспекцията са включени и дейностите на способените контролни органи.

При установени данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, основният прокурор е разпоредил неотложно да бъдат известени съответните прокуратури.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР