Главният прокурор Иван Гешев е на официални посещения в Молдова

...
Главният прокурор Иван Гешев е на официални посещения в Молдова
Коментари Харесай

Гешев е на посещение при главните прокурори на Молдова и Украйна

Главният прокурор Иван Гешев е на публични визити в Молдова и Украйна. Това излиза наяве от известие на пресцентъра му (макар, че съгласно Закона за държавния протокол " публично посещаване " може да осъществя единствено равнище - държавен глава, ръководител на парламент, министър-председател или министър на външните работи, то е съпроводено с военни почести, червен килим и прочие, бел. ред на Клуб Z).

Гешев е придружаван от следователя от Националната следствена работа (НСлС) и ръководител на Камарата на следователите в България (КСБ) Петко Петков. Последният бе определен към този момент за нов член на бъдещия още невстъпил Висш съдебен съвет, при смазващо единогласие на следователите.

Посещенията в Кишинев и Киев са по покана на Йон Мунтяну, основен прокурор на Молдова, и на украинския основен прокурор Андрий Костин, споделя се още в известието.

" В рамките на визитата Иван Гешев ще подпише с основните прокурори на Молдова и Украйна меморандуми за съдействие. В двата документа са заложени главните цели на прокурорските институции за основаване на доверени и устойчиви механизми за застраховане работата на магистратите по водени следствия с интернационален темперамент.

В Кишинев основният прокурор Иван Гешев и ръководителят на КСБ Петко Петков ще се срещнат с работата на Прокуратурата „ Антикорупция “ и Прокуратурата за битка с проведената престъпност на Молдова.

Разговорите на Гешев и Петков в Киев се концентрират върху методите за следствие на военни закононарушения и механизмите за отбрана на правата на индивида в подтекста на съветската инвазия в Украйна. "

Гешев е доста деен - преди време той предприе сходни посещения освен на прослoвутата " молитвена закуска " в Съединени американски щати, също по този начин в Израел, Азербайджан, към този момент е ходил в Украйна (но преди войната) и мн. други
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР