Главният прокурор Иван Гешев доведе до безпрецедентна криза правовия ред

...
Главният прокурор Иван Гешев доведе до безпрецедентна криза правовия ред
Коментари Харесай

Христо Иванов: Гешев доведе до безпрецедентната резолюция на Европарламента


Главният прокурор Иван Гешев докара до невиждана рецесия правовия ред в България, съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов на митинг пред Висшия правосъден съвет, представен от БГНЕС.

Пред постройката на Висш съдебен съвет жители скандират „ Гешев е срам ” и издигат плакати със фотографията на основния прокурор.

Днес сме тук, с цел да желаяме оставка та на Гешев и да желаяме от Висш съдебен съвет да стартира дисциплинарно произвеждане против него, съобщи още Иванов.

Аз персонално съм пускал сигнал до Висш съдебен съвет , с което съм ги призовал да се сезират за множеството нарушавания на Етичния кодекс на българския магистрат, които той е направил – за голям брой нарушавания на всички на практика, правила на справедливия развой, които е направил, прибавя се ново съображение и с резолюция та на Екологичен потенциал , съобщи още Иванов.

Днес пленумът на Висш съдебен съвет би трябвало да разиска настояванията за започване на дисциплинарно произвеждане и освобождение на Гешев. Още на 22 юли Христо Иванов сезира Висш съдебен съвет с такова искане с претекста, че за една година на поста си Гешев е позволил тежки систематични нарушавания, в това число на законови разпореждания, на Етичния кодекс на българските магистрати и на презумпцията за невиновност.

“Неговите дейности доведоха до огромна политическа рецесия и невиждана резолюция на Европейския парламент с правилни отрицателни констатации за ситуацията в България. С това той преизпълнени плануваното в конституцията съображение за уволняване – “действия, които накърняват престижа на правосъдната власт ”, декларира Христо Иванов.

Като точка в дневния ред обаче на Пленума на Висш съдебен съвет не са включени настояванията за пускане на дисциплинарно произвеждане и освобождение на Иван Гешев.

Пленумът на Висшия правосъден съвет ще разиска Обръщението на съюза на съдиите в България и Доклада на Европейската комисия за върховенството на закона.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР