Главният преговарящ за Brexit от страна на Европейския съюз (ЕС)

...
Главният преговарящ за Brexit от страна на Европейския съюз (ЕС)
Коментари Харесай

Кога ще се случи Brexit?

Главният договарящ за Brexit от страна на Европейския съюз (ЕС) Мишел Барние прикани Обединеното кралство да " показва повече натурализъм ", в случай че желае да стигне до комерсиална договорка с Общността, малко преди двете страни да стартират четвъртия рунд от договарянията през днешния ден, на 2 юни.
В изявление за The Times, представено от организация " Фокус " Мишел Барние акцентира, че английският министър председател Борис Джонсън би трябвало да си " спомни " за обещанията, които е направил в политическата декларация за Brexit, тъй като в този момент " Англия направи три стъпки обратно от уговорките, които пое в началото ".
Политическата декларация беше част от съглашението за Brexit и обрисуваше параметрите на взаимоотношенията сред Лондон и Брюксел откакто Обединеното кралство напусне Европейски Съюз. Въпреки това документът няма правна стойност, по тази причина Барние прикани за " превеждането на политическите задължения в юридически текст ". Преговарящият добави, че няма да има съглашение, в случай че Англия не извърши обещанията си " до последната писмен знак ".
" Помним доста ясно текстът, който договорихме с Борис Джонсън. И желаеме просто той да се преценява с него. До последната писмен знак. И в случай че това не се случи, няма да има съглашение ", сподели Барние. 
Дипломатът постоянно предизвестява за „ лимитираното време “, което двете страни имат, с цел да се спогодят за комерсиална договорка, откакто пандемията забави двустранните договаряния, а преходният интервал след Brexit ще завърши на 31 декември. 
Въпреки че двете страни не престават договарянията, те не могат да доближат до консенсус в някои основни области. Крайният период за Обединеното кралство да изиска удължение на директния интервал е до 1 юли, само че Джонсън постоянно е казвал, че изключва този сюжет.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР