Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние заяви, че

...
Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние заяви, че
Коментари Харесай

Барние: Трудно, но все още е възможно споразумение за Брекзит

Главният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние съобщи, че " мъчно " може да бъде подписано съглашение с Лондон , само че " в се още е допустимо тази седмица ", написа " Гардиън ".

Барние срещна европейските министри за напредъка на договарянията за Брекзит на Съвета по общи въпроси , който координира подготовката за съвещанията на Европейския съвет.
 Екатерина Захариева се надява на Брекзит по спретнат метод
Екатерина Захариева се надява на Брекзит по спретнат метод

Тя е удовлетворена, че България поддържа положителни връзки с страни с противоположни отзиви

Пред публицисти преди срещата Барние акцентира: " Нашият екип работи крепко . Тази работа се ускори през уикенда и през вчерашния ден, тъй като даже и да бъде мъчно сключването на съглашение - още по-трудно, да бъда почтен - към момента е допустимо тази седмица ".

" Все още е допустимо да се реализира съглашение. Очевидно е, че всяко съглашение би трябвало да работи за всеки, за цяла Англия и за целия Европейски съюз. Нека да прибавя, че е време да превърнем положителните планове в юридически текст ", означи още той.

" Ройтерс " оповестява, базирайки се на европейски дипломатически източници, че Барние е декларирал пред Съвета по общи въпроси, че последните оферти на Англия не са задоволителни . Той отбелязал, че до края на деня би трябвало да бъде реализирано съглашение за юридическия текст , с цел да бъде подписано съглашение до срещата на върха тази седмица.
 Кралицата: Приоритетът на държавното управление е Брекзит на 31 октомври
Кралицата: Приоритетът на държавното управление е Брекзит на 31 октомври

Англия ще продължи да играе водеща роля в международните каузи

Ако няма съглашение през днешния ден, Барние ще предложи на 27-те страни членки договарянията да продължат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР