Главният ни мюфтия се срещна с папа Франциск във Ватикана.

...
Главният ни мюфтия се срещна с папа Франциск във Ватикана.
Коментари Харесай

Главният ни мюфтия подари на папата картина на Златю Бояджиев

Главният ни мюфтия се срещна с папа Франциск във Ватикана.

Възможността за посещаване на Светия трон беше разисквана още при гостуването на папа Франциск в България през 2019 година

По време на аудиенцията основният мюфтия доктор Мустафа Хаджи и главата на римокатолическата черква разискаха въпроси, свързани с междурелигиозния разговор, международния мир, филантропичните проблеми, предизвикателствата пред религиозните институции при достигането им до вярващите.

Папата благодари на основния мюфтия за присъединяване му в общата молитва за мир в София през 2019 година, както и за топлото посрещане в България при визитата си в страната.

Най собствен ред доктор Хаджи подари на папа Франциск картина на огромния български художник Златю Бояджиев. На платното са изобразени " Джумая джамия " и " Имарет джамия " в Пловдив по време на Курбан Байрам.

Ден преди срещата с главата на римокатолическата черква делегацията, водена от основния мюфтия, се срещна и с ръководителя на Папския съвет за междурелигиозен разговор кардинал Мигел Аюзо Гиксо. Гостите от България посетиха и мощите на Св. Кирил в базиликата " Сан Клементе ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР