Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск призна, че недостига

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск призна, че недостига
Коментари Харесай

Мъск: Паническото изкупуване на чипове е като презапасяването с тоалетната хартия

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск призна, че дефицита на полупроводници провокира същински безпорядък по веригата за доставки на компанията за електрически коли и упрекна други компании, че поръчват повече чипове, в сравнение с имат потребност, сходна на метода, по който потребителите изкупуваха тоалетна хартия при започване на пандемията, съобщи Блумбърг.

„ Най-голямото предизвикателство пред нас е във веригата за доставки, изключително на микрочипове. Никога не съм виждал нещо сходно. Страхът от привършване на количествата кара всяка компания да се презапасява с прекомерно огромни количества – подобно недостига на тоалетна хартия, само че в по-епичен мащаб “, написа Мъск в Twitter.

Шефът на Tesla съобщи през април, че дефицита на чипове е „ голям проблем “ и едно от най-трудните за превъзмогване трудности, пред които компанията се е изправяла.

Миналият месец консултантската компания AlixPartners пресметна, че дефицита на полупроводници ще коства на автомобилната промишленост 110 милиарда $ тази година, откакто по-рано предвижда загуби за 61 милиарда $.

От Tesla, че цените на нейните коли са се повишили поради повишаването на материалите и натиска върху веригата за доставки. 

Автомобилни компании като General Motors Co. Ford Motor и Toyota Motor Corp. към този момент свиха своето произвеждане поради дефицита на чипове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР