Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск не пропуска и

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск не пропуска и
Коментари Харесай

Илон Мъск е против изграждането на държавни зарядни станции в САЩ

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск не пропуща и ден в новините. Тази седмица той се разгласи против законопроекта за създаване на инфраструктура за зареждане на електрически автомобили в Съединени американски щати. Според най-богатия човек в света разноските, които прави държавното управление, са чиста полуда.

„ Не можете да харчите 3 трилиона $ повече, в сравнение с печелите всяка година “, съобщи Мъск. „ Ако не намалите държавните разноски, ще се случи нещо в действителност неприятно. Това е полуда. Нашите разноски са толкоз надвишаващи приходите. Това е безумно. Дори да вземете парите на всички милиардери в страната... отново не бихте се справили с недостига. "

Включвайки се през видео връзка в събитието на WSJ от своята нова фабрика на Tesla в Тексас, милиардерът показа, че страната би трябвало да влага в доста други планове. В това число, летища на бъдещето, двуетажни автомагистрали и тунелна система за електрически транспортни средства. „ Но аз не виждам съществени старания в тази посока “, съобщи той.

Мъск разкритикува наредбите за създаване на мрежа за зареждане на електрически транспортни средства по автомагистралите, оприличавайки ги с държавно създаване на бензиностанции по пътищата. „ Няма потребност страната да поддръжка мрежа за зареждане. “

По отношение на данъчния заем за покупка на електрически автомобил Мъск уточни, че Tesla е спряла да получава подобен още преди две години, добавяйки, че когато става дума за нововъведения и електрически транспортни средства, държавното управление би трябвало да работи като арбитър, а не като състезател на терена.  „ Като цяло считам, че държавното управление не би трябвало да не на напредъка “, акцентира Мъск.

По отношение на личните си научни стратегии Мъск разгласи, че " необикновено сложният " Starship ще бъде " разликата сред това човечеството да бъде тип с една планета и тип с няколко планети ". Той повтори, че планът Neuralink работи добре при маймуни и че се надява да го приложи при първите хора, като квадриплегици и тетраплегици, идната година, в очакване на утвърждение от FDA.

Предприемачът също удостовери, че Tesla се стреми към обемно произвеждане на Cybertruck през 2023 година и че ще разкрие повече по време на идващото оповестяване на финансови резултати при започване на 2022 година. „ Това може да е най-хубавият ни артикул до момента “, заключи той.

А ето тук ще прочетете още вълнуващи вести от!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР