Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е дарил 11,5

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е дарил 11,5
Коментари Харесай

Илон Мъск е дарил около 2 милиарда долара в акции на Tesla за благотворителност

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск е дарил 11,5 милиона акции, или към 2 милиарда $, в акции на Tesla за щедрост. Няма изясненост къде Мъск е дарил акциите, само че се допуска, че са на неговата лична фондация Мъск.

Предположенията са, че това е станало сред август и декември 2022 година Те се равняват на към 1,6% от общите акции на Tesla на Мъск и в този момент костват към 2,4 милиарда $ след възобновяване на акциите на Tesla след бурната 2022 година
-->
Мъск, който е отпред на най-богатите хора в света, сега има чисто положение от 198,2 милиарда $, съгласно инструмента за следене на милиардерите в действително време на Forbes. Бернар Арно, основен изпълнителен шеф на LVMH, оглавява листата с умопомрачителните 213,4 милиарда $, с 15 милиарда $ повече от Мъск.

Това не е първият път, когато Мъск употребява голямото си благосъстояние за щедрост. През 2021 година той подари акции на стойност 5,74 милиарда доларана The Musk Foundation. Същата година през януари той разгласи, че ще подари 100 милиона $ на разположение или компания, които създават най-хубавата технология за хващане на въглерод.

Неговите 5,7 милиарда $ незабавно трансфораха Фондация Мъск в една от най-големите в Съединените щати, съгласно Fortune. През този интервал Мъск подари 55 милиона $ на основаната в Мемфис Детска изследователска болница St Jude и още 54 милиона $ на X Prize Foundation, с която си партнира за финансиране на плановете за хващане и премахване на въглерод.

Наскоро Мъск сподели, че търси някой, който да го замести като основен изпълнителен шеф на Twitter до края на 2023 година, с цел да може да се отдръпна и да се концентрира върху други неща. Той даже обмисля да наеме филантропа и YouTube звезда MrBeast като основен изпълнителен шеф на Twitter.

„ Мисля, че би трябвало да консолидирам организацията и просто да се уверя, че е във финансово устойчиво място и че продуктовата пътна карта е ясно изложена “, сподели Мъск на Световната среща на върха на държавното управление в Дубай. „ Предполагам, че евентуално към края на тази година ще е уместно време за намиране на някой различен, който да ръководи компанията, тъй като считам, че тя би трябвало да бъде в постоянна позиция към края на тази година. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР