Главният изпълнителен директор на закъсалата австралийска Qantas се оттегля предсрочно

...
Главният изпълнителен директор на Qantas обяви, че ще се пенсионира
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на Qantas обяви, че ще се пенсионира два месеца по-рано на фона на поредица от противоречия, които опетниха имиджа на националната авиокомпания на Австралия.

Алън Джойс ще се оттегли в сряда, се казва в изявление на авиокомпанията във вторник, след седмици на турбуленция във водещия превозвач.

Джойс, който ръководи Qantas от 2008 г., трябваше да се пенсионира през ноември.

Ванеса Хъдсън, главен финансов директор на Qantas, ще поеме висшия пост, като ще стане първата жена шеф на авиокомпанията.

„През последните няколко седмици фокусът върху Qantas и събитията от миналото ми показаха ясно, че компанията трябва да продължи напред с обновяването си като приоритет“, каза Джойс в изявление.

„Най-доброто, което мога да направя при тези обстоятелства, е да изтегля пенсионирането си и да предам работата на Ванеса и новия мениджърски екип сега, знаейки, че ще свършат отлична работа.“

Qantas беше обект на критики през последните седмици на фона на поредица от противоречия, свързани с отношението към клиентите.

Те включват разкрития, че успешно е лобирала пред австралийското правителство да отхвърли офертата на Qatar Airways за извършване на повече полети до Европа въпреки скока на самолетните билети; планове за изтичане на близо 323 милиона долара кредити за полети от ерата на пандемията в края на годината; и твърдения, че е продал билети за повече от 8000 полета, за които е знаел, че са отменени.

Миналия месец Qantas отчете годишна печалба от $1,1 милиарда, но цената на акциите й падна с 13 процента от началото на август на фона на негативната публичност.

Qantas в понеделник се извини за това, че услугата й не отговаря на очакванията и призна, че репутацията й е пострадала.

При Джойс Qantas претърпя значително преструктуриране, за да възстанови финансовото си здраве, включително противоречиво уволнение или съкращаване на хиляди служители по време на пандемията.

57-годишният Джойс каза, че се гордее с работата си в Qantas и напуска, „знаейки, че компанията е фундаментално силна и има светло бъдеще“.

„Имаше много възходи и падения и очевидно има още много работа за вършене, особено за да сме сигурни, че винаги доставяме на нашите клиенти“, каза той.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР