Главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг заяви днес, че

...
Главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг заяви днес, че
Коментари Харесай

Nvidia призовава нациите: Изградете си собствена инфраструктура за AI

Главният изпълнителен шеф на Nvidia Дженсън Хуанг съобщи през днешния ден, че всяка страна би трябвало да има лична AI инфраструктура, с цел да се възползва от икономическия капацитет и в същото време да отбрани личната си просвета.

" Не можете да позволите това да се прави от други хора ", сподели Хуанг на Световната държавна среща на върха в Дубай.

Nvidia се катапултира до пазарна стойност от 1,73 трилиона $ с помощта на преобладаващата си позиция на пазара на високотехнологични чипове за изкуствен интелект, отбелязва Reuters.

По време на срещата Хуанг съобщи, че компанията му " демократизира достъпа до изкуствен интелект заради бързото повишение на успеваемостта на изчисленията ".

" Останалото в действителност зависи от вас - да поемете самодейността, да активизирате промишлеността си, да изградите инфраструктурата, колкото се може по-бързо. "

Хуанг се застъпи за това всяка страна да създаде освен лична инфраструктура за изкуствен интелект, само че и национална тактика за запазване на данни, които могат да бъдат извлечени единствено на локално равнище.

Той добави, че опасенията за AI са пресилени, като означи, че рисковете от други исторически технологии като колите и самолетите са били сполучливо контролирани.

" Има някои ползи хората да бъдат сплашвани от тази нова технология, да се мистифицира, да се предизвикват други да не вършат нищо във връзка с нея. И аз мисля, че това е неточност. "

Анализаторите чакат Nvidia да регистрира доходи от $18,8 милиарда, което e скок от 211% спрямо 2022 година

Това се дължи на разноските за AI на най-големите ѝ клиенти, като Microsoft и Meta.

След рестриктивните мерки, наложени от Съединени американски щати през октомври върху някои от чиповете на компанията, Nvidia съобщи, че работи с клиенти в Китай и Близкия изток, с цел да получи лицензи за експорт, които да дават отговор на американските правила.

Компанията създава ново бизнес звено за планиране на чипове по поръчка за калкулации в облак, както и разработка на усъвършенствани процесори, съгласно материал на Reuters.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР