Главният изпълнителен директор на най-големия европейски авиопревозвач Ryanair заяви, че

...
Главният изпълнителен директор на най-големия европейски авиопревозвач Ryanair заяви, че
Коментари Харесай

Най-големият европейски авиопревозвач вдига цените на билетите

Главният изпълнителен шеф на най-големия европейски авиопревозвач Ryanair съобщи, че пътуващите могат да чакат по-високи цени това лято поради закъснялата доставка на самолети Boeing, написа BBC.
Прочетете още
Майкъл О’Лиъри сподели, че забавената доставка на самолетите ще ограничи потенциала на компанията. В резултат на това, съгласно него, цените на билетите на Ryanair може да нарастнат с до 10% това лято.

„ Ryanair се надява да получи някаква отплата, само че самолетната компания е фокусирана върху това самолетите да бъдат доставени “, прибавя О`Лиъри.

По думите му доставката на 57 самолета Boeing 737 Max 8200 би трябвало да бъде изпълнена до март, само че единствено 40-45 самолета могат да дойдат в точния момент за летния сезон.

Boeing още веднъж е обект на инспекции след случая със аероплан на Alaska Airline през януари, когато, за щатие, нямаше жертви и съществено ранени, само че се наложи спешно кацане.

Сериозните опасения по отношение на контрола на качеството на новите самолети на Boeing, доведоха до закъснение на индустриалните темпове.

О`Лиъри съобщи, че разноските, спестени посредством хеджирането на гориво, значат, че нарастването на цените на билетите на Ryanair няма да е колкото нарастването от 17% през 2023 година

Някои други самолетни компании също страдат от ограничавания в потенциала, породени от липса на самолети, прибавя той. Проблем с моторите на Pratt & Whitney, да вземем за пример, остави на земята редица самолети Airbus, употребявани от превозвачи като Wizz Air.

Според О`Лиъри това лято „ в Европа ще има среда на по-високи цени на самолетните билети “.

Първоначалната прогноза на Ryanair за финансовата годината до края на март 2025 година беше, че ще транспортира 205 млн. пасажери, по отношение на 183,5 млн. през предходните 12 месеца.

Предвид по-малкото самолети, може би ще би трябвало да понижим броя на пасажерите от 205 до 200 милиона “, съобщи още О‘Лиъри. „ Ако потенциалът се усилваше, мисля, че цените на билетите щяха да падат “, добави той.

„ Комуникираме с клиентите по отношение на това, че някои периоди за доставка може да се трансформират, защото отделяме нужното време, с цел да сме сигурни, че всеки аероплан, който доставяме, е с високо качество и дава отговор на всички потребителски и регулаторни условия “, декларира представител на Boeing.

От компанията прибавят, че „ съжаляват надълбоко по отношение на резултата, който оказва това върху техния скъп клиент Ryanair. “ „ Работим, с цел да оправдаем техните опасения и да предприемем дейности за възстановяване на качеството и успеваемостта на доставка на 737. “
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР