Главният изпълнителен директор на Mercedes-Benz Group Ола Калениус призова Европейския

...
Главният изпълнителен директор на Mercedes-Benz Group Ола Калениус призова Европейския
Коментари Харесай

Шефът на Mercedes-Benz призова ЕС да намали митата за внос на елекромобили от Китай

Главният изпълнителен шеф на Mercedes-Benz Group Ола Калениус прикани Европейския съюз(EС) да понижи вносните мита за китайските електрически коли, вместо да се пробва да пази европейските производители. " Не повишавайте митата. Аз съм за противоположния метод, считам, че би трябвало да създадем противоположното: да вземем митата, които имаме, и да ги понижим ", съобщи Калениус пред в. Financial Times.

През септември предходната година Европейската комисия стартира следствие на китайските производители на електрически коли, а през октомври регулаторът започва процедура за отбрана на пазара на Европейски Съюз от нелоялна конкуренция от страна на китайските производители.

Според изказване на Европейска комисия регулаторът е събрал задоволително информация, с цел да признае, че вносът на електрически автомобили от Китай е подсилен от скрити дотации, получени от китайските производители на коли от техните държавни управления. Според европейските органи това разрешава на китайските компании да продават електрически коли на доста по-ниски цени от европейските си съперници, което подкопава " така и така уязвимата " европейска автомобилна промишленост.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР