Главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase & Co. Джейми Даймън

...
Главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase & Co. Джейми Даймън
Коментари Харесай

Шефът на JPMorgan ще продаде 1 млн. притежавани от него акции на банката

Главният изпълнителен шеф на JPMorgan Chase & Co. Джейми Даймън и фамилията му възнамеряват да продадат общо 1 милион акции на банката. Обявената причина за това е за финансова диверсификация и данъчно обмисляне.

Според документите, изпратени от JPMorgan до Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC), Даймън ще стартира да продава акциите през 2024 година в сходство с проекта.

" Джейми Даймън за първи път ще продава акции на JPMorgan, откогато е в банката. Той както и до момента е убеден в доста положителните вероятности за JPMorgan и неговият дял в банката остава висок ", се споделя в изказването на JPMorgan.

Даймън идва на работа в JPMorgan през 2004 година като основен действен шеф, и става основен изпълнителен шеф през идната година.

Даймън и фамилията му в този момент имат общо към 8,6 милиона акции на банката.

Акциите на финансовата институция след разгласяване на информацията за продажбата се намалиха с 1,6% по време на предварителната търговия в петък, до 138,48 $ за акция. Това значи, че при актуалната цена на акциите на JPMorgan, шефът на банката ще получи от продажбата им над 130 млн. $.
 Коя ще е третата стопанска система в света след 4 години
Коя ще е третата стопанска система в света след 4 години

Прогнозата на JPMorgan
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР