Главният изпълнителен директор на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway e увеличил

...
Главният изпълнителен директор на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway e увеличил
Коментари Харесай

Уорън Бъфет залага на Bank of America

Главният изпълнителен шеф на капиталовия фонд Berkshire Hathaway e нараснал делът на компанията в Bank of America с над 800 млн. $ през тази седмица, написа Си Ен Би Си. Това се случва в миг, когато пандемията от ковид продължава да хвърля огромна сянка върху вероятностите пред американската и международната стопанска система.

Представяне на Комисията за скъпи бумаги и тържища сподели, че Berkshire Hathaway  е придобил 33,9 милиона акции на банковия колос сред понеделник и сряда. Това е уличило делът на капиталовата компания в Bank of America с 813,3 млн. $ до над 24 милиарда $.

Във вчерашната търговия акциите на Bank of America нарастнаха с 0,95% на фона на загубите на Уолстрийт, представяйки се по-добре от другите водещи имена в банковия бранш като JPMorgan Chase, Citigroup and Wells Fargo. Berkshire има дялове и в JP Morgan и Wells Fargo.

През май Бъфет показва оптимизъм по време на годишната среща на акционерите в Berkshire, която се организира онлайн поради пандемията.

„ На процедура нищо не може да спре Америка. Американското знамение, американската магия постоянно са надделявали и ще го създадат още веднъж... Бях уверен в това и по време на Втората международна война, Кубинската ракетна рецесия, 11 септември и финансовата рецесия “, съобщи тогава бъфет.

Същевременно с това обаче Оракулът от Омаха разгласи, че е продал всички акции на самолетни компании, които има, поради несигурността в бранша, провокирана от COVID-19.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР