Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Закърбърг информира, че компанията

...
Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Закърбърг информира, че компанията
Коментари Харесай

Обединяват чат услугите на Messenger, WhatsApp и Instagram

Главният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Закърбърг осведоми, че компанията възнамерява да интегрира Messenger, WhatsApp и Instagram в обща платформа за чат.

По-късно от компанията обясниха за BBC, че това е началото на един нескончаем развой.

Въпреки, че и трите приложения ще продължат да оперират и като обособени услуги, главната чат инфраструктура ще бъде унифицирана.

Работата по плана е към момента в ранен стадий и проектите са той да бъде приключен при започване на 2020 година

Очаква се всички приложения, благосъстоятелност на компанията в бъдеще да имат криптиране от „ край до край “.

WhatsApp е основан през 2009 година от Браян Актън и Ян Коум, които са някогашни чиновници на Yahoo. Фейсбук купува приложението през 2014 година за сумата от 19.3 милиарда $. Днес то се употребява от 1.5 милиарда души по света.

Instagram излиза в началото като приложение за iPhone през октомври 2010 година, а 18 месеца по-късно е пусната и версията за Android.

Фейсбук купува приложението през 2012 година за сумата от 1 милиарда $. То към този момент се употребява от над 1 милиарда души по света.

Акциите на Фейсбук приключиха петъчната борсова сесия на цена от 149.01 $ за брой. Това прави оценка компанията на 428 милиарда $.

Марк Закърбърг през днешния ден се подрежда на седмо място измежду най-богатите хора в света. Състоянието му се прави оценка на 58.9 милиарда $ или с 6.88 милиарда $ повече по отношение на края на 2018 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР