Главният изпълнителен директор на Боинг Дейвид Калхун обяви в понеделник,

...
Главният изпълнителен директор на Боинг Дейвид Калхун обяви в понеделник,
Коментари Харесай

Шефове на Боинг се оттеглят след поредица от инциденти

Главният изпълнителен шеф на " Боинг " Дейвид Калхун разгласи в понеделник, че ще напусне компанията на фона на голям брой федерални следствия на зародили произшествия, изключително след отделяне по време на полет на панел на " Боинг " 737 MAX 9 през януари, предава Ройтерс.

Авиационният колос също разгласи, че Стенли Дийл, ръководителят на отдела за цивилен самолети на ‚Боинг ", ще се пенсионира. Стефани Поуп, основен действен шеф на компанията, ще размени Дийл неотложно. Калхун ще напусне поста си до края на годината.

Калхун пое поста основен изпълнителен шеф след оставката на Денис Мюленбург, който самият напусна след катастрофите на " Боинг " 737 MAX 8 през 2018 г. и 2019 година, които убиха 346 души в Индонезия и Етиопия, породиха голям брой федерални следствия и правосъдни каузи. Това докара до прекъсване на модела 737 MAX за години и колосални загуби на авиационния бранш. Тогава се оказа, че избран програмен продукт, който би трябвало да стабилизира самолета е " провинен " за двете произшествия.

През последните седмици Калхун беше свикан да изясни проблемите с контрола на качеството на " Боинг " пред Конгреса на Съединени американски щати след откъсването по време на полет на панел на неизползвана врата на борда аероплан на Alaska Airlines по-рано тази година. Последиците от случая преобладаваха в заглавията, като Федералната авиационна администрация, както и Националният съвет за сигурност на превоза на Съединени американски щати започнаха следствия на компанията и нейния подизпълнител Spirit AeroSystems.

Припомняме, че случай със аероплан " Боинг " 787-900 на чилийската самолетна компания LATAM докара до раняването на 50 пътници по време на полет сред Австралия и Нова Зеландия. Тогава се оказа, че проблем с пилотската седалка е избутал командира на самолета напред, при което той е натиснал неволно щурвала на самолета напред, което е причинило рязък срив на височината.

Самолет " Боинг " 737-800 на United Airlines се оказа, че е изгубил панел от обшивката си по време на полет сред Сан Франциско и Медфорд. Липсата на детайла е открита при оглед на машината след кацането. Тогава не пострада никой.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР