Главният изпълнителен директор на Boeing призна, че компанията е допуснала

...
Главният изпълнителен директор на Boeing призна, че компанията е допуснала
Коментари Харесай

От Boeing признаха за грешка в софтуера на 737 MAX

Главният изпълнителен шеф на Boeing призна, че компанията е позволила " неточност " с проблематичната предупредителна система в кабината на модела 737 MAX преди двете смъртоносни произшествия с най-продаваните самолети, съобщи БГНЕС.
Председателят и основен изпълнителен шеф на компанията Денис Мюленбург сподели, че Boeing не е съумял да комуникира „ съответно “ с регулаторните органи и клиентите, само че отбрани необятния инженерен и дизайнерски метод към софтуера за надзор на предната част на самолета, който е в основата на следствието на произшествията, довели до прекъсването на полетите с този модел по целия свят.
Мюленбург призна, че компанията е позволила неточност, че не е уведомила за дефектна предупредителна светлина на кабината на 737 MAX регулаторните органи и клиентите и съобщи, че това се проверява. Изпълнителният шеф на Boeing сподели и, че " виждаме с течение на времето все по-голямо единение сред регулаторите ", че MAX би трябвало още веднъж да получи позволение за полети. Той изрази очакване, че това ще стане тази година.
Американската федерална авиационна администрация упрекна Boeing, че повече от година не е уведомил регулаторите, че знак за сигурност на MAX в кокпита не работи. Пилотите са ядосани, че компанията не ги е уведомила в детайли за новия програмен продукт, който е апетитен за съществена причина с злополуките в Индонезия и Етиопия, при които починаха 346 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР