Главният изпълнителен директор на Bayer Вернер Бауман. © Wolfgang Rattay

...
Главният изпълнителен директор на Bayer Вернер Бауман. © Wolfgang Rattay
Коментари Харесай

Bayer ще съкрати близо 7% от персонала до 2021 г.

Главният изпълнителен шеф на Bayer Вернер Бауман.

© Wolfgang Rattay Още по тематиката
Една пета от компаниите в България нямат проекти за вложения в идващите 3 години

Българските компании са измежду влагащите минимум средства в развиване, макар, че финансирането не е спънка за тях
2 ное 2018
Bayer продава оператора на химически комбинати Currenta

Инвеститорите бяха помолени да внесат първични предложения доникъде на октомври
19 сеп 2018
Акциите на Bayer се намалиха с 10%
13 авг 2018
Monsanto остава в историята след приключването на договорката с Bayer

Придобиването, което ще сътвори най-голямата компания за семена и пестициди в света, ще приключи на 7 юни
5 юни 2018 Германският фармацевтичен и поземлен тръст Bayer възнамерява да редуцира над 12 хиляди работни места до края на 2021 година Големият дял от тях ще бъде в Германия, като ще бъде обиден главно бизнесът за растителна отбрана и покриващи се функционалности, показват в известие от компанията.

Целта

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Целта на ограниченията е да бъдат съкратени разноските на конгломерата, откакто закупи американския си съперник Monsanto. Подробности по проекта за понижаване на чиновниците й, чийто сбор е над 180 хиляди, ще бъдат конкретизирани през идните месеци, оповестяват Reuters и Financial Times.
Компанията е сключила съглашение със синдикатите, съгласно което до края на 2025 година няма да има нови съкращения на чиновници в Германия.

Мерките за успеваемостта и подобряването на структурата би трябвало да покачат конкурентоспособността на концерна и да обезпечат годишни спомагателни доходи след 2022 година от 2.6 милиарда евро, като тук влизат и предстоящите синергии от пазаруването на американския съперник Mosanto. Част от средствата ще бъде употребена за възстановяване на конкурентоспособността и нововъведения в подразделенията й.

Други ограничения

Мерките са част от програмата за повишение на продуктивността и рентабилността на немската компания. Другите детайли са продажбата на ветеринарно-медицинския бизнес, на марките Coppertone и Dr. Scholl`s, както и на 60-процентния дял в немския оператор на химически комбинати Currenta.

Bayer поставя старания да възвърне позициите си след придобиването на американския производител на семена Monsanto за 63 милиарда $. Германският тръст се сблъсква и със сериозен брой искове поради евентуално предизвикващия рак глифозат на Monsanto. Обвиненията са, че Monsanto продава канцерогенен сътрудник с глифозат и не е уведомила задоволително добре потребителите за рисковете.
Bayer отхвърля тези изказвания, само че книжата ѝ поевтиняха доста след първия загубен развой за глифозата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР