Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук Още по темата

...
Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук Още по темата
Коментари Харесай

Милионерите по света биха поверили състоянието си на големите технологични компании

Главният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук

Още по тематиката
Броят на милионерите по света доближава рекордните 16.5 млн. души

Богатството им също пораства до историческите 63.5 трлн. $, демонстрира изследване на Capgemini
1 окт 2017 Забравете обичайните компании за ръководство на благосъстоянието (wealth management). Ако Гугъл, Apple, Фейсбук или Amazon предлагаха финансови услуги, повече от половината богати хора по света биха им се доверили за ръководството на положението си.

Това най-малко демонстрират резултатите от изследване на консултантската компания Capgemini, съгласно които 56.2% от интервюираните над 2500 така наречен лица с висока чиста стойност (high net worth individuals или HNWI), биха обмислили опцията да работят с някоя от четирите огромни софтуерни компании, в случай че те предлагаха услуги по ръководство на благосъстоянието. В категорията HNWI създателите на проучването включват хората, които имат годни за вложения активи на стойност над 1 млн. $ (без главното им жилище, частни сбирки или бързооборотни стоки).

Благоприятното мнение е много по-ясно изразено измежду по-младите, както и измежду представителите на Азиатско-Тихоокеанския район. Според World Wealth Report 2017 над 81% от милионерите, които са на възраст до 40 години, показват подготвеност да поверят ръководството на благосъстоянието си на Голямата четворка в технологиите. Същото се отнася и за 72.5% от интервюираните от разрастващите се пазари.

Резултатите от изследването идват на фона на възходящата опасност за фирмите, които работят в региона на wealth management, от страна на разнообразни онлайн принадлежности за ръководство на благосъстоянието.

" Технологичните компании биха могли да употребяват своята еластичност, бързината си при постигане на пазара и способността си да употребяват данните, да персонализират и да покачват прозрачността – области, в които обичайните сдружения имат пропуски ", разяснява пред Bloomberg Брайън Съливан, който оглавява отдела за изследвания на пазара на финансови услуги в Capgemini. Все отново, по думите му, е по-малко евентуално огромните софтуерни компании да се трансфорат в директен съперник на и да крадат клиенти от профилираните сдружения за ръководство на благосъстоянието, само че " е по-вероятно да забележим някои партньорства и съдействие ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР