Главният изпълнителен директор на „Фолксваген“ заяви, че тестовете на ефектите

...
Главният изпълнителен директор на „Фолксваген“ заяви, че тестовете на ефектите
Коментари Харесай

Шефът на „Фолксваген“: Тестовете на отработените автомобилни газове с маймуни са противни

Главният изпълнителен шеф на „Фолксваген“ съобщи, че тестванията на резултатите от отработените автомобилни газове върху маймуни са били „неетични и противни“. Той се извини за неправилното управление на чиновниците си, провели тестванията, съобщи Ройтерс.

В. „Ню Йорк таймс“ заяви предходната седмица, че в проучвателен център в Албакърки 10 маймуни са били заключени в херметично затворен резервоар с анимационни филмчета, които да отвличат вниманието им, до момента в който вдишват отработени газове от Фолксваген Бийтъл.

Според „Ню Йорк таймс“ немските производители на коли (БМВ, Даймлер и Фолксваген) са употребявали организация, наречена Европейска изследователска група по околна среда и здраве в бранша на превоза (EUGT).

Методите, употребявани от изследователската група в Съединени американски щати са били неправилни, неетични и противни, съобщи през днешния ден изпълнителният шеф на „Фолксваген“.

„Съжалявам, че „Фолксваген“ беше забъркан в този случай като един от спонсорите на Европейската изследователска група по околна среда и здраве в бранша на транспорта“, добави той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР