Главният финансов директор на телекомуникационния гигант Huawei Technologies ще се

...
Главният финансов директор на телекомуникационния гигант Huawei Technologies ще се
Коментари Харесай

Съдът решава дали да пусне под гаранция главния финансов директор на Huawei

Главният финансов шеф на телекомуникационния колос Huawei Technologies ще се върне в правосъдната зала във Ванкувър във вторник, до момента в който съдията прецизира финални въпроси, преди да реши дали тя би трябвало да бъде освободена под гаранция, до момента в който изчаква процедура по екстрадиция, предава Ройтерс.

Мън Уанджоу беше задържана от канадските управляващи на 1 декември по искане на Съединени американски щати. Днес ще бъде третият ден на чувания в съда в Британска Колумбия, до момента в който Китай подлага на критика продължаващото задържане и изисква незабавното освобождение на Уанджоу.

46-годишната Мън е изправена пред обвинявания от Съединени американски щати, че е подвела мултинационални банки за контрола на Huawei върху компания, оперираща в Иран, с което е изложила банките на риск от нарушение на американските санкци и налагането на тежки санкции, сочат правосъдни документи.

В понеделник съдията отсрочи решението си за вторник, тъй като желае да изслуша повече показания от двете страни по въпроса за гаранцията - кой ще поеме отговорност за дейностите на Мън, в случай че тя бъде освободена.

Адвокатът на Мън Дейвид Мартин е дал предложение нейния брачен партньор да бъде поръчител, само че съдията и прокурорът слагат по въпрос дали това може да се случи, защото не е гражданин на Британска Колумбия и няма да има последици за него при нарушаване на гаранционните условия.

“Ако госпожа Мън желае да избяга, господин Лиу няма да остане тук ”, разяснява прокурор Джон Гиб-Карли. “Той ще замине с нея ”.

За освобождението на Мън и настаняването ѝ в един от двата ѝ първокласни дома в града, юристът на отбраната Мартин предлага високотехнологични устройства за наблюдаване и денонощна защита, с цел да се подсигурява, че клиентката му няма да избяга.

Той предложи гаранцията да е в размер на 11,3 млн. $ и даде обещание, че Мън ще съобщи всичките си паспорти и документи за пътешестване на канадската полиция. /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР