Главният директор на Гражданска въздухоплавателна администрация“ Христо Щерионов е отстранен

...
Главният директор на Гражданска въздухоплавателна администрация“ Христо Щерионов е отстранен
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков се разлюти! Ето кой загуби поста си заради скандалния случай на плаж „Градина“

Главният шеф на „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ Христо Щерионов е отхвърлен от поста си. Това заяви транспортният министър Георги Гвоздейков.
Рокадата идва след случая скандалния случай с хеликоптера, прелетял рисково ниско над плаж „ Градина “ и разхвърлял рекламни листовки по пясъка и в морето, предава Блиц.
В неделя министър Гвоздейков разгласи, че случаят е съображение за освобождението на шефа на „ Гражданска въздухоплавателна администрация “.
„ Този полет е в прорез с всички правила. Компанията, която го е направила, е правила сходни полети и преди и не е обърнато задоволително внимание на сигурността им. Това е рецидив. Ние, като държавно управление, и аз, като министър, няма да позволим това да продължава да се случва. Трябва да работим повече върху контрола ”, съобщи Гвоздейков.
„ Всеки един, който направи нарушаване, включително и аз, ще бъде глобен по този метод ”, зарече се министърът.
„ „ Изготвя се заповед за инспекция на авиационния оператор, документите на хеликоптера и тези на водача. Предстоят съществени дейности от страна на ГВА. Трябва да бъдат снети пояснения и от водача за какво и по какъв начин е предизвикан да бъде изпълнен този полет.
На този стадий е рано да се разяснява отнемането на лицензи и разрешителни. Не е изключено да бъде лишен лиценза както на оператора, по този начин и на самия водач ”, сподели още министър Георги Гвоздейков.
От думите му стана ясно още, че все още не е взето решение кой ще заеме поста на Христо Щерионов.
„ Такива произшествия не би трябвало да бъдат допускани, да бъдат толерирани ”, добави министърът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР