Главният британски преговарящ за Брекзит Дейвид Фрост обвини ЕС в

...
Главният британски преговарящ за Брекзит Дейвид Фрост обвини ЕС в
Коментари Харесай

Лондон обвини ЕС в необичаен подход в търговските преговори

Главният английски договарящ за Брекзит Дейвид Фрост упрекна Европейски Съюз в „ необикновен метод “ в комерсиалните договаряния откакто европейските водачи приканиха Обединеното кралство „ да предприеме нужните стъпки “ за реализиране на съглашение. Днес се чака изказване на премиера Борис Джонсън.

Лорд Фрост, който е консултант на премиера по въпроси на Европейски Съюз, подлага на критика позицията на европейските водачи на тяхната среща на високо ниво в Брюксел с поредност от изявления в обществената мрежа „ Туитър “.

Той написа, че е „ отчаян от заключенията на срещата и сюрпризиран, че блокът към този момент не счита да работи интензивно за реализиране на бъдещо партньорство “. Това става откакто апелът към основния европейски договарящ за „ по-интензивни “ договаряния с Англия е бил сменен в проектозаключението на европейските водачи с „ продължение “ на договарянията, разяснява Скай нюз.

Лорд Фрост акцентира също изненадата си от декларираното, че с цел да се стигне до съглашение всички последващи ходове би трябвало да бъдат подхванати от Лондон. Той добавя, че Борис Джонсън през днешния ден персонално ще изрази реакцията си по заключенията на срещата в Брюксел.

Главният европейски договарящ Мишел Барние в това време съобщи, че Европейски Съюз е подготвен да продължи договарянията „ до последния вероятен ден “.

Той счита, че договарянията могат да продължат още две седмици и добави, че екипът му ще пътува за Лондон идната седмица, а по-следващата ще бъде хазаин на диалози в Брюксел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР