Главният администратор на Хонконг Кари Лам определи ситуацията в борбата

...
Главният администратор на Хонконг Кари Лам определи ситуацията в борбата
Коментари Харесай

Заразата набира скорост в Хонконг

Главният админ на Хонконг Кари Лам дефинира обстановката в битката против ковид като " сериозна ", откакто за последните 24 часа бяха открити рекордните над 100 инфектирани, съобщи Франс прес. Полуавтономният регион беше един от първите, наранени от епидемията, появила се в Централен Китай. Първоначално Хонконг означи доста положителни резултати в битката с Ковид-19 и в града съвсем нямаше случаи на заразяване. През последните две седмици обаче броят на инфектираните стартира да нараства, а лекарите срещат усложнения при откриването на новите случаи в гъсто обитаемата територия със 7,5 милиона поданици.

Лам разгласи през днешния ден, че за последните две седмици са били открити над 500 нови инфектирани. Тя сподели също, че през днешния ден са регистрирани рекордните 108 случая, с което броят на инфектираните в града доближава 1886, 12 от тях са умряли.

" Смятам, че обстановката е в действителност сериозна и нищо не разрешава да мислим, че тя е на път да бъде сложена под надзор ", съобщи Лам пред медиите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР