Главните прокурори на България и Молдова Иван Гешев и Йон

...
Главните прокурори на България и Молдова Иван Гешев и Йон
Коментари Харесай

Прокуратурите на България и Молдова ще си сътрудничат в борбата с престъпността

Главните прокурори на България и Молдова Иван Гешев и Йон Мунтяну подписаха Меморандум за съгласие и съдействие сред двете институции. Документът планува засилено съдействие при попречване на трансграничната престъпност, обмена на информация и положителни практики, изследователска активност в региона на наказателното право, улеснение на процедурите за правна помощ.

Подписването на меморандума се състоя на специфична гала в столицата на Молдова – Кишинев, на която участваха и ръководителите на прокуратурите “Антикорупция ”, “Борба с проведената престъпност ”, отдел „ Международно съдействие и правна помощ ”. Българската страна беше показана и от ръководителя на Камарата на следователите в България и следовател в Националната следствена работа (НСлС) Петко Петков, както и от посланика на Република България в Молдова Евгени Стойчев.

На срещата преди церемонията страните акцентираха значимостта на интернационалното съдействие на правораздавателните органи в Европа, изключително в подтекста на влошената среда в района, след съветската експанзия в Украйна.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР