Главната прокуратура в Молдова е започнала разследване срещу монополизацията на

...
Главната прокуратура в Молдова е започнала разследване срещу монополизацията на
Коментари Харесай

Божков е разследван и в Молдова

Главната прокуратура в Молдова е почнала следствие против монополизацията на лотарйиния бизнес в тяхната страна. Това оповестяват молдовски уеб сайтове, заяви.

Разследването на процедура е против основаването през 2016 година на условия, в това число и лобистко законодателство и лицензии в интерес на фирмите, свързани с Васил Божков, които монополизирали локалния пазар.

" Национална лотария " на Васил Божков в Молдова още през първата година регистрира доходи в размер 500 млн. молдавски леи (около 50 млн. лева) - голяма сума за страна с 2.5 милиона население.

Миналата година данъчните служби на Молдова са почнали следствие против компанията " Национална
лотария ".

По-рано през днешния ден пък стана ясно, че 60 души са учредили през вчерашния ден предприемчив комитет за основаване на партията на Васил Божков " Българско лято ".

Припомняме, че против Божков у нас бяха повдигнати редица обвинявания, измежду които за търговия с въздействие, държане и отчуждаване на културно-исторически полезности, които не са регистрирани по надлежния ред, управление на незаконна група за насила, за изнудване, за опит за рушвет на длъжностно лице, за подбуждане към закононарушения по работа, както и за подбуждане към убийствата на четири лица и за изнасилвания.

Според страната също така, укриващият се в Дубай предприемач не е платил налози от хазартната си активност в размер на близо 700 млн. лева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР