Главната инспекция по труда отчита ръст на трудовите злополуки в

...
Главната инспекция по труда отчита ръст на трудовите злополуки в
Коментари Харесай

Ръст на трудовите злополуки в България

Главната ревизия по труда регистрира растеж на трудовите злополуки в страната, като от началото на годината смъртните случаи са 37. Това заяви в Шумен изпълнителният шеф на инспекцията  Екатерина Асенова, написа БНР.

Компетентни институции и обществени сътрудници се събраха в Шумен на поредна среща, част от акцията " Прибери се вкъщи след работа, там някой те чака ". Спазването на разпоредбите не пречи на работата, те избавят живот, сподели инженер Асенова и разяснява, че нощес в столицата е станала тежка акцидент, а служащият е в сериозно положение, тъй като са погазени съществени правила за сигурност.

" Всички строителни служащи и техните ръководители знаят, че под окачен товар на кран не се стои, тъкмо това е станало, откача се товара и 300-килограмов кофраж го затиска. При осъществяването на надзор на обектите съм виждала по какъв начин техническият началник, този, който в действителност би трябвало да дава образец на хората, стои под окачен товар на куката на кран ".

Най постоянно злополуките стават в строителството, страдат или хора с огромен опит, които подценяват обстановката или нови служащи, сочат анализите на Главна ревизия по труда. В област Шумен от началото на годината има една трудова акцидент със смъртен излаз, а задачата е нулев трудов травматизъм в страната.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР