Главна дирекция Борба с организираната престъпност (ГДБОП) е извършила осем

...
Главна дирекция Борба с организираната престъпност (ГДБОП) е извършила осем
Коментари Харесай

ГДБОП са проверили 14 заплашителни постa във "Фейсбук"

Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) е направила осем инспекции за отправени закани против жители и публични персони посредством потребление на запаси от интернет пространството, до юли на тази година инспекциите са шест. Това се схваща от отговор на дирекцията след питане на " Дневник ".

" Установяването на лицата, стоящи зад " виртуалните самоличности ", от които са изпращани заканите и които правят закононарушения посредством световните компютърни мрежи или компютърни системи е във функционалните отговорности на бранш " Киберпрестъпност " при ГДБО ", показва още дирекцията.

Повод за запитването стана информацията, че мъж е бил привикан от антимафиотите поради негова обява в обществената мрежа " Facebook ", която те са приели за опасност към премиера Бойко Борисов и апел към протест. За случая заяви самият Васил Коцев в средата на август. Той обаче не цитира тъкмо обявата си през април, поради която е бил разпитан като вместо истинската - " До Бойко, това, което вършиш, ще те изхвърли освен от властта, а и ще ти отрежем главата! Това ли целиш! Българите да заловен пушките и ножовете! Денят идва! ", той написа, че са го разпитвали за статус със наличие: " Борисов, времето ти свършва, идва времето на националната обич с пушки и сопи ".

ГДБОП дават отговор на въпросите на " Дневник ", че инспекцията против Коцев е почнала след постъпил сигнал от друга работа за сигурност. В сигнала имало данни за открити мнения от трима консуматори на обществената мрежа " Facebook ", които съдържали закани за осъществяване на закононарушение против премиера. В сигнала са били посочени данни за двама от потребителите, единият от които е бил Васил Коцев, а третият консуматор не бил открит.

Лично министър председателят Борисов се извини за случая на проверявания Коцев и съобщи, че някой път служителите на реда се престаравали. " Ей в този момент се карах тука и на служителите на реда, някой път се престарават и то става освен мечешка услуга, става да те е позор ", разяснява тогава Борисов от Пловдив.

Как адвокати разясниха случая четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР