Главатарят на пакистанските талибани молла Фазлуллах е бил убит преди

...
Главатарят на пакистанските талибани молла Фазлуллах е бил убит преди
Коментари Харесай

Главатарят на талибаните в Пакистан ликвидиран при удар на дрон на САЩ

Главатарят на пакистанските талибани молла Фазлуллах е бил погубен преди два дни при удар с безпилотен аероплан, осъществен от американската войска в североизточната провинция Кунар в Афганистан. Това заяви афганистански държавен чиновник пред СиЕнЕн.

Фазлуллах, който управлява пакистанските талибани от 2013 година, е отговарял за интервенциите в долината Суат в Пакистан, по време на които екстремистите прострелват и съвсем убиват правозащитничката и бъдеща носителка на Нобелова премия за мир Малала Юсафзай , до момента в който тя се е прибирала от учебно заведение през октомври 2012 година

Според представителя на силите на Съединени американски щати в Афганистан Мартин О`Донъл ударът с дрон е бил осъществен на границата сред Пакистан и Афганистан, като избраната цел на офанзивата е бил Фазлуллах, именуван " емир " на пакистанските талибани . Командването на Съединени американски щати обаче твърди, че въздушният удар не е заплашил актуалното едностранно прекъсване на огъня в Афганистан.

 Президентът на Афганистан разгласи преустановяване на огъня с талибаните
Президентът на Афганистан разгласи преустановяване на огъня с талибаните

Това преустановяване на огъня е опция за талибаните да схванат

" Силите на Съединени американски щати в Афганистан и ръководените от НАТО сили не престават да се придържат към едностранното прекъсване на огъня от държавното управление на Афганистан с афганистанските талибани, оповестено от афганистанския президент Ашраф Гани, което стартира на 27-ия ден от Рамадан ", се отбелязва в изказване на американските сили в Афганистан.

" Както към този момент беше посочено, примирието не включва напъните на Съединени американски щати за битка с тероризма против ДАЕШ, " Ал Каида " и други районни и интернационалните терористични групировки ", се добавя в изказването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР