Глаукомата е от групата очни заболявания, които засягат около три

...
Глаукомата е от групата очни заболявания, които засягат около три
Коментари Харесай

Най-новото лечение на глаукома може да сложи магнити в очите ви

Глаукомата е от групата очни болести, които засягат към три милиона души в Америка и към 64 милиона по целия свят и е водеща причина за необратима слепота в света. Едно от най-хубавите оръжия против нея през последните години е потреблението на имплантите, известни като водни шънтове или дренажни устройства за глаукома. Изследователите в Purdue са измислили умна система за дренаж, която усъвършенства наличните на пазара посредством магнитни трептения.

Обикновено хирургичната интервенция при глаукома ще цели да задържи течността в окото посредством хирургично основана дренажна система. Тези устройства, обаче, също носят риск за организма - микроорганизми, които се натрупват върху устройствата, което ги прави неизползваеми пет години след слагането.

Решението? Според  учените на " Purdue ", това са магнитите. Разбира се, това не е уред за магнитотерапия.

Новото устройство за дренаж при глаукома има микроакумулатори, които вибрират когато и да е, когато наоколо се появи магнитно поле. Подобно на чистачките на автомобилните стъкла, тези дребни задвижващи устройства разклащат всички биологични органични материали, които се натрупват върху устройствата. Магнитните полета идват отвън тялото, обезпечени от лекарите.

" Ние можем да представим магнитното поле отвън тялото когато и да е, с цел да дадем всъщност на устройството рестарт ", споделя Хиуон " Хю " Лий, помощник професор в " Уордън ",Училище по биомедицинско инженерство, в прессъобщение. " Нашата технология разрешава по-надежден, безвреден и ефикасен имплант за лекуване на глаукома. "

Устройството на Лий, издигнато от доцент Арезо Ардекани и Саймън Джон от лабораторията Джаксън, също може да промени своето противодействие на потока. Тази разновидност разрешава на пациентите с глаукома да получат по-персонализирана грижа, позволяваща тяхната глаукома да бъде лекувана с каквато и да е тежест сега. Както и при множеството нови апарати, да вземем за пример, уред за ултразвукова терапия цена не може да се даде авансово.

По-рано тази година лекарите отпечатаха 3D човешка роговица. През 2017 година FDA утвърди генната терапия за наследствена форма на слепота. Малките магнити бяха всичко, което е било належащо, с цел да направи лекуването на окото в действителност футуристично.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР