Гласуванията, в които ние участвахме, бяха подкрепени от огромно мнозинство.

...
Гласуванията, в които ние участвахме, бяха подкрепени от огромно мнозинство.
Коментари Харесай

Борисов: Груба грешка ще е да оставим държавата без правителство,възможен вариант е да има мнозинства по ключови теми

Гласуванията, в които ние участвахме, бяха подкрепени от голямо болшинство.

Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията.
„ Антикорупционна коалиция от ГЕРБ, Българска социалистическа партия,ДБ, Движение за права и свободи и БВ,
признати в правна комисия и двата закона на Политическа партия и на Министерския съвет. Огромна антикорупционна коалиция. Тук буди неразбиране – Политическа партия не вземат участие в правна комисия по техния закон, а в комисията за Министерство на вътрешните работи господин Петков предлага да не се преглежда въобще “, осведоми Борисов и акцентира, че главната им опорна точка от предизборната акция бе заличена с един размах.
Той посочи, че с голямо мнозинство  от 175 гласа „ за “ бе признато и предлагането за изпращане на военна помощ за Украйна. „ Тук също буди неразбиране, че единствено 44 депутати от Продължаваме промяната са го подкрепили “, добави Борисов и добави, че „ срещу “ предлагането е била обединението Възраждане-БСП.
Лидерът на ГЕРБ съобщи, че за закупуване на самолети Ф-16, признатото предложение е импортирано от ГЕРБ, само че още веднъж е необичайно гласуването на Продължаваме Промяната. „ При евроатлантическите ни сътрудници това е водеща тематика. От партията на Кирил Петков и Асен Василев едвам 33-ма от 53-ма поддържат предлагането. „ Против “ е дал своя вот един. Това е съпредседателят на Политическа партия – Асен Василев, този, който заплашваше всички с „ Магнитски “. Много са ми забавни десните, демократичните, които живееха с илюзията, че това е проамериканска или проевропейска партия. Резултатите от гласуването будят страховито неразбиране в доста техни поддръжници. В това гласоподаване се вижда и коалиция отпред с Политическа партия и Асен Василев, „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия от другата страна на нас. Това са обстоятелствата “, акцентира Бойко Борисов.
Той сподели, че сега подозрението в машините е колосално. “ Затова немският парламентарен съд сподели, че не има вяра на машините. Защо купихме машини от Мадуро? В България IT-секторът е най-развитият. Защо не се пусна конкурс за произвеждане на български машини?, попита Борисов.
„ Предложихме смесено гласоподаване, до момента в който не върнем доверието в машините. Искат да ни вкарат интернет гласоподаване, само че без организация по киберсигурност няма по какъв начин да стане. Миналата седмица сринаха уеб страницата на президента. Не можете да си отбраните пощите и обикновени организации, по какъв начин ще си защитим изборите? За какво е този популизъм? “, попита още водачът на ГЕРБ
Той изиска всички партии да си изпратят специалисти, с цел да разясняват метода, по който машините могат да станат държавни и създадени в България,  така  да се подсигурява сигурността на вота.
Борисов регистрира, че от Демократична България са поискали партиите да имат най-малко два дни, с цел да прегледат кода на машините. Той добави, че това е поради подозрение в машините от тяхна страна.  Според него Божидар Божанов е разказал какви са пробивите в машините и по тази причина са внесли искане във Върховен административен съд.
Председателят на ГЕРБ подсети, че законът за отваряне на Изборния кодекс е импортиран от Българска социалистическа партия, партията-коалиционен сътрудник на Промяната, с вицепремиер Корнелия Нинова в кабинета „ Петков “
По отношение на диалозите за държавно управление, Борисов сподели, че по-вероятно е такова да се осъществя с третия мандат.
„ Рисковано е с първия мандат, само че ние ще предложим държавно управление. Народът се умори, не спирам да приказвам и за АЕЦ Запорожие. Най-големият ми боязън е от нуклеарна повреда. Груба неточност ще е да оставим страната без парламент в такава обстановка. Трябва да се приказва и с президента. За трети мандат би трябвало да има държавно управление. Не мога да кажа на Радев коя партия е подобаваща, по тази причина има КСНС, на който да се каже кой по какъв начин вижда държавно управление “, акцентира Борисов.
Той сподели, че сега има болшинство за конституционни промени, само че егото на политиците би трябвало да изчезне, както е направил той. „ Затова заобикалям тези срещи, с цел да не ги възпаля, по тази причина би трябвало да се създадат при президента. Аз нямам персонална вендета, интересува ме единствено по какъв начин да създадем живота на хората по-добър “, сподели Борисов. „ Ние ще сме на тази среща с Продължаваме Промяната в името на хората. Няма късмет да ръководя с Кирил Петков и Асен Василев-нито ние го желаеме, нито те. Единствено остава да вършим болшинства в трети мандат по основни тематики. Думата е отговорно държавно управление. Отиваме на срещата доста отворени с същински инструкции от Изпълнителната комисия на ГЕРБ и от мен, за това кое можем да гласуваме. Шансът да се образува кабинет е 100% “, завърши Бойко Борисов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР