Гласуването за отстраняване на председателя на Народното събрание Никола Минчев

...
Гласуването за отстраняване на председателя на Народното събрание Никола Минчев
Коментари Харесай

Карадайъ: Минчев плати цената на безобразията на Петков

Гласуването за премахване на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев е генерална подготовка за вота на съмнение. Около това мнение се сплотиха представители на другите обединения в Народното събрание, съобщи БНР.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ беше безапелационен:

" Това е вотът на съмнение, в действителност господин Минчев заплати цената на безобразията, на нарушителя на Конституцията Кирил Петков ".

На въпроса другата седмица същият ли ще е резултатът в пленарната зала, когато на дневен ред ще е вотът на съмнение към кабинета " Петков ", Карадайъ отговори:

" Предполагам и това е най-правилното решение за българските жители в тази спешна обстановка ".

Председателят на ПГ на Демократична България Христо Иванов разяснява:

" Най-важният резултат от днеска е, че господин Минчев и всичко това, което той съставлява, като една млада генерация в българската политика, е моралният победител от този спор. Дори тези, които днеска гласоподаваха против Минчев, схващат, които имат някакъв политически опит, че връщането към предишното е рецепта за злополука. Единственият човек днеска, който имаше отговор какво следва оттук-нататък и го очакваше в действителност с готовност, беше Костадин Костадинов. И би трябвало всички политически сили да дадат своя отговор какво следва и тяхното държание до каква степен води ".

За ръководителя на " Възраждане " Костадин Костадинов вотът на съмнение е превдварително решен:

" Нормалната реакция в този случай е просто да си подадат оставката. Видно е, че тези хора ръководят напук сега, ръководят " на макар ". Ако единственото изискване да не престават да ръководят е да прокарат отчета, който Кирил Петков желае да внесе в Комисия по външна политика за Македония, което ще удостовери не на 100%, а на един милион и 100% това, което през вчерашния ден беше казано от Теодора Генчовска - ето това към този момент е състав за осъществено национално изменничество, държавна измяна ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР