Гласуването - насрочено за събота - може най-накрая да осигури

...
Гласуването - насрочено за събота - може най-накрая да осигури
Коментари Харесай

Камарата на представителите на САЩ все по-близко до гласуване на ...

Гласуването - планувано за събота - може най-сетне да обезпечи по този начин нужната помощ на превъзхождащите по бройка украински сили в битката им с съветските нашественици, а президентът Джо Байдън бързо прикани Конгреса да го одобри, написа france24.

 

Ако това стане, " неотложно ще подпиша закона, с цел да изпратя обръщение на света: Ние сме с нашите другари и няма да позволим на Иран или Русия да съумеят ", сподели той в изказване на Белия дом.

 

Но гласуването също по този начин слага началото на конфликт с крайнодясното крило на самия ръководител на Камарата на представителите Майк Джонсън, което от месеци е насочвано от Доналд Тръмп да блокира помощта за Киев.

 

Заедно с 61 милиарда $ за Украйна законопроектите ще провиснал над 26 милиарда $ за Израел, който води война против бойците на Хамас в линията Газа и се изправя против районния зложелател Иран и неговите пълномощници.

 

Това включва 9,2 милиарда $ за филантропична помощ за цивилното население на Газа, което беше основно условие на демократите. Пакетът планува и 8 милиарда $ за самоуправляващия се Тайван, който Китай счита за част от своята територия и се е зарекъл да си го върне - със мощ, в случай че е належащо.

 

В продължение на месеци Джонсън беше подложен на голям напън от страна на Белия дом и огромна част от Конгреса да разреши на долната камара да гласоподава помощта за Украйна и Израел, която към този момент беше утвърдена в Сената. Джонсън отхвърляше да допусне приемането на този пакет на стойност 95 милиарда $, до момента в който републиканците се караха за имиграционната политика на Байдън.

 

Вместо това ръководителят на Народното събрание прокарва този обособен пакет - който Пентагонът също прикани да бъде признат " допустимо най-бързо ", предупреждавайки, че към този момент е видял " смяна " в способността на Украйна да удържа съветските сили.

 

Все още не е ясно дали законопроектите за помощ на Джонсън ще бъдат признати от Камарата на представителите или от следения от демократите Сенат.

 

Мнозинството на ръководителя на Народното събрание е фино като бръснач и той е изправен пред евентуален протест на републиканците поради комплицирания си проект, като десният конгресмен Мат Гаетц го осъди като " унизителна капитулация " по CNN.

 

Превод и редакция ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР