Гласуването на изборите за Сирийския народен съвет (парламент) не беше

...
Гласуването на изборите за Сирийския народен съвет (парламент) не беше
Коментари Харесай

Белият дом: Изборите в Сирия не бяха честни

Гласуването на изборите за Сирийския национален съвет (парламент) не беше свободно и заслужено. Това мнение беше изразено в документално изказване, оповестено в понеделник от ръководителя на пресслужбата на Държавния департамент на Съединени американски щати Морган Ортегъс.

" В неделя режимът на сирийския президент Башар Асад организира по този начин наречените парламентарни избори в Сирия. Башар Асад се стреми да показа тези съмнителни избори като успе х против хипотетичната сговор на Запада, само че в реалност това е просто още една стъпка, при която сирийският народ няма действителен избор ", съобщи дипломатът.

" Сирия не е видяла свободни и почтени избори откогато партията на Асад е на власт и тази година не беше изключение ", уточни Морган Ортегъс.

Белият дом на възбраната на сирийските бежанци, живеещи в чужбина, да гласоподават на избори.

" Докато режимът на Асад и неговото държавно управление не подсигуряват и се придържат към тези условия, интернационалната общественост ще преглежда тези подправени избори такива, каквито са: следващият опит на режима да даде подправена легитимност и да избегне използването на политическия развой, очакван в резолюция 2254 На Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", приключи дипломатът.

Изборите за Народното събрание на Сирия се организираха на 19 юли на многопартийна основа в сходство с конституцията, утвърдена с референдум на 26 февруари 2012 година 1656 претенденти, в това число 200 дами, се състезаваха за 250 парламентарни места. Според прогнозите съставът на законодателния орган на страната ще бъде възобновен с повече от 50% въз основа на резултатите от гласуването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР