Гласувахме финансиране и закупихме шест автобуса от най-висок екологичен клас,

...
Гласувахме финансиране и закупихме шест автобуса от най-висок екологичен клас,
Коментари Харесай

Столична община пуска още 6 автобуса от най-висок екологичен клас по линиите към Витоша

Гласувахме финансиране и закупихме шест рейса от най-голям екологичен клас, които да включим по линиите към планината Витоша. През последната година над четири пъти са се нараснали броят пасажерите, които стигат до планината с градския превоз по двете съществени линии - 63 и 66.


По линия 66 ще бъдат оборудвани и с вело багажници.

Това съобщи ръководителят на СОС Георги Георгиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Георгиев означи, че са договорили добра цена за рейсовете. " Всички рейсове са оборудвани с самостоятелни системи за уведомяване - гласов превоз ", посочи той.

Председателят на СОС сподели, че рейсовете по линия 63 ще се движат през период от 16 минути в събота и неделя, а през седмицата - през 30 минути. По линия 66 рейсовете ще минават през 20 минути.

Общинският консултант и ръководител на Комисията по превоз и пътна сигурност в Столична община Карлос Контрера уточни, че заради обстановката с въжените линии само публичния превоз обезпечава естествен достъп до планината. " В идващите месеци ще поставим още старания освен по повод възстановяване разписание и досегаемост, само че и да поработим по излетните линии ", разяснява Контрера и акцентира, че главната им цел е да бъде реализирана все по-добра и качествена услуга.

Заместник- кметът на София Дончо Барбалов означи, че напролет с началото на хубавото време, жителите ще имат опция за спомагателен транспорт до Витоша.

Новите шест рейса ще стартират да се движат по линия 63 и 66 от идната седмица. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР