Гласоподавателните центрове в Каталония са без връзка с интернет, предава

...
Гласоподавателните центрове в Каталония са без връзка с интернет, предава
Коментари Харесай

Спряха интернет в секциите за гласуване в Каталуния

Гласоподавателните центрове в Каталония са без връзка с интернет, предава испанското издание El Pais, представен от " Фокус ". Според данни на полицията, по този метод е отсечен достъпа на Каталония до системата, съдържаща лист с гласувалите и негласувалите жители, което значи, че не може да се избегне неколкократното подаване на бюлетина.

В момента жителите би трябвало да показват персоналните си карти пред урните, като от комисията записват данните им, само че това не може да попречи на наново гласоподаване в друга секция.

Испанските управляващи са открили надзор над телекомуникационните центрове от събота, написа още вестника.

Органите на реда на Каталония отхвърлиха да извършват постановлението на Конституционния съд на Испания за противопоставяне на провеждането на референдума за самостоятелност в района. Това заяви изданието El Pais.

Отбелязва се, че каталонските чиновници на полицията не пречат на гласуването, само че наблюдават за спазването на публичния ред в местата на неговото осъществяване. На собствен ред испанското държавно управление упрекна каталонските органи на реда в политически пристрастия и несъблюдение на професионалните отговорности.

„ Националната полиция и гражданска армия ще би трябвало да работят. Каталонската полиция сложи политическите критерии над професионалните. Ние сме принудени да вършим това, което не искахме “, съобщи пред журналиста формалният представител на испанското държавно управление в Каталония Енрик Мело.

Трябва да отбележим, че сега настояванията на Мадрид за затваряне на изборните сектори и недопускане на провеждането на гласуването се извършват единствено от националната полиция и Гражданската армия, особено изпратени в Каталония в навечерието на референдума. /Марица.бг
тагове интернет каталуния
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР