Гласът на Путин отново привлече вниманието върху себе си.НАТО за

...
Гласът на Путин отново привлече вниманието върху себе си.НАТО за
Коментари Харесай

Гласът на Путин: НАТО е заплаха за Русия

Гласът на Путин още веднъж притегли вниманието върху себе си.

НАТО за нас е инструмент за борба, а не за мир и непоклатимост, алиансът се доближава до съветските граници. Това съобщи прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков в изявление за CNN, излъчено в неделя, което ТАСС цитира.

" НАТО не е гълъб на мира и стабилността. НАТО е инструмент за борба. Този инструмент за конфронтация започна да се доближава от ден на ден и повече до нашите граници с всяка година ", сподели Песков.

НАТО даде гаранции при започване на 90-те години за неразширяване на изток, макар че нямаше правно обвързващ документ за това, сподели представителят на президента.

Припомняме, че по-рано през днешния ден сходно изказване даде съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов пред Newsweek.

Разгръщането на НАТО на изток е една от главните закани за националната сигурност на Русия, защото времето за полет до градовете от европейската част на страната понижава. Това съобщи Антонов.

" Искаме Съединените щати и техните съдружници да схванат, че правилото на равна и неделима сигурност, залегнал в Заключителния акт от Хелзинки от 1975 година и Истанбулската харта от 1999 година, би трябвало да бъде възобновен. Той не би трябвало да се ползва единствено за страните от НАТО ".

Ситуацията в Украйна не бе в дневния ред на руско-американските договаряния в Женева на 10 януари, тя бе упомената като второстепенна тематика на съвещанието на Съвета Русия-НАТО в Брюксел на 12 януари, сподели посланикът.

Усилията на НАТО, ориентирани към военното развиване на някогашните руски републики, са неприемливи за Москва, сподели Антонов. " Усилията на НАТО, ориентирани към военното развиване на някогашните руски републики, са неприемливи за нас. Това е изпълнено с разполагането на ракетни системи и други дестабилизиращи оръжейни системи, които директно заплашват страната ни. В резултат на това рисковете от ескалация и директни военни конфликти в района и отвън него ще се усилят неведнъж. Всичко има своите граници. Всъщност ние сме на ръба на бездна ", сподели съветският посланик, написа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР