Гладна стачка обмисля част от екипа на клиниката по анестезиология

...
Гладна стачка обмисля част от екипа на клиниката по анестезиология
Коментари Харесай

Медици обмислят гладна стачка заради тормоз от началника на клиниката

Гладна стачка обмисля част от екипа на клиниката по анестезиология и интензивно лекуване на " Александровска " болница. Медиците настояват, че от месеци са подложени на репресии от страна на началника на клиниката проф. Темелков. 

За да притегли вниманието на управлението на болничното заведение и на обществото, част от екипа на клиниката възнамерява да разгласи гладна стачка. Те са безапелационни в убежденията си и в това, което възнамеряват да се случи, в случай че отношението към тях не се промени, споделя Нова.

" Нашата работа е обвързвана с лекуването на най-тежките пациенти в болничното заведение – тези в интензивно поделение и тези, които са влошени в оптималната степен от Коронавирус инфекцията. Работата ни е извънредно интензивна, комплицирана и изисква от личния състав да е оптимално квалифициран и в добра кондиция, с цел да може да бъде съответен и потребен за пациентите. Нашият началник от дълго време организира едно властническо управление – разделя сътрудниците по разнообразни дискриминационни правила, унижава част от сътрудниците, обиждайки ги обществено пред колектива. Обиди, закани, изказани лъжи, които, за жал, не остават в границите на болничното заведение ", показа доцент Дочка Цонева, която работи в клиниката над 14 години.

Думите на медика бяха доказани от други нейни сътрудници. Те показаха още, че месечният график е неравномерно разпределен и нямат време за отмора. Искани са им писмени пояснения, по техните думи се търсело и мотив за дисциплинарни наказване.

" За мен е неприемливо в тази борба с пандемията да затъпяваме острието на копието с персонални проблеми и с проблеми, настанали на работното място ", съобщи доктор Симеонов – ръководител на профсъюз " Защита " в бранш опазване на здравето.

От управлението на болничното заведение разясниха проблема в документално мнение. В него те настояват, че разногласието не е нито от трудово-правен, нито от административен темперамент,  а ставало въпрос за личностни връзки сред началника и част от неговите чиновници, които засягали метода на работа, разпределението на дилемите и йерархията в клиниката. Проф. Темелков изрично отхвърля изказванията на медиците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР