Гл. прокурор Иван Гешев посети днес гр. Пещера и селата

...
Гл. прокурор Иван Гешев посети днес гр. Пещера и селата
Коментари Харесай

Главният прокурор на посещение в Пещера

Гл. прокурор Иван Гешев посети през днешния ден гр. Пещера и селата Капитан Димитриево и Радилово, където се организира профилирана полицейска интервенция по противопоставяне на битовата престъпност под надзора на прокуратурата.

На място бяха и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов, районният прокурор на гр. Пещера Даниела Петърнейчева и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пазарджик Ивайло Тишев. Днес такива интервенции на територията на страната се организират в 24 обитаеми места, а за седмицата са планувани 114 за цялата страна.

Главният прокурор изрази убеденост, че до края на годината ще има фрапантен спад на битовата престъпност: „ Действаме взаимно с Министерство на вътрешните работи, като задачата ни е да покажем, че имаме предпочитание да защитим хората и да им помогнем “.

Иван Гешев разяснява, че в прокуратурата е постъпил отчетът от ДАНС за първите 14 огромни приватизационни покупко-продажби на прехода. Прокурори от ВКП стартират да правят инспекция по две линии. Първата е наказателно-правен разбор, а точно – дали има данни за осъществени закононарушения, изтекли ли са давностните периоди, за наказани или оправдани лица. Втората е гражданско - правосъден контрол. „ Трябва да е ясно, че за нищожните покупко-продажби няма отминалост “, напомни основният прокурор.

По думите му в „ един различен интервал, при един различен основен прокурор, тогавашното държавно управление е лишило опцията на прокуратурата да ги нападна в съда, което бе направено умишлено и с политическа цел на това ръководство, с цел да може да се краде безнаказано. Сега прокуратурата може да извърши разбор и да алармира съответните министерства, които да подхващат дейности в българския съд за оповестяване на покупко-продажбите за оскъдни “, акцентира господин Гешев.

До две седмици резултатите от разбора ще бъдат оповестени от ВКП. Иван Гешев подсети, че общият брой на проверяваните приватизационни покупко-продажби е 7000. Според него забележителна част от тях са били „ огромна кражба, като единици са станали милионери на гърба на българските жители, които чакат правдивост “.

„ Тази страница от един неправдив престъпен преход би трябвало да бъде затворена “, безапелационен бе Обвинител №1.

Главният прокурор и основният секретар на Министерство на вътрешните работи посетиха църквите на селата Капитан Димитриево и Радилово.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР