Беновска/Александър Андреев: ЗС ”Ал. Стамболийски” в СОС? Андреев: Ще успеем!

...
гл. ас., доктор по право Александър Андреев – водач на
Коментари Харесай

гл. ас., доктор по право Александър Андреев – водач на листата за общински съветници в София на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 21.10.2023 г.

Основните приоритети на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“. Защо избирателите да гласуват за тях?

„Защо трябва да гласуваме за вашата листа за общински съветници, какво носите вие?“, попита водещата Илиана Беновска. Александър Андреев отговори, че приоритетите на тяхната листа са насочени към хората, към това София да стане по-зелена! „Да бъдат решени и други проблеми, които въпреки цялата популистка кампания, която се води от ташине конкуренти, основно ГЕРБ, ПП-ДБ и десните партии и до момента не бяха решени, а именно достъпен транспорт, решаването на въпросите с паркирането и чистотата на въздуха, запазването на парковете и градините! А не да продължава презастрояването, виждаме, че голяма част от тези площи, които бяха белите дробове на София и за които София винаги е получавала адмирации, включително и от чужденците, виждаме как те все повече се ограничават в София. За тяхна сметка се увеличават новите сгради. С това идват и другите проблеми, паркирането, инфраструктурата, която и до момента не е решена. Всички тези приоритети ние сме ги поставили и ако бъдем избрани, ще ги защитаваме и гледни точки, които имаме за решаване на тези въпроси!“, обясни той.

„Искам да Ви попитам нещо жалониращо нашия разговор, ЗС „Александър Стамболийски“ има много стари и устойчиви традиции, не го казвам само, за да подчертая историчността му, а и за да покажа, че вие можете да бъдете един устойчив жалон в управлението на града. Какво ще допринесете в морални и в управленчески посоки?“, попита Беновска. Александър Андреев отговори, че на първо място ще се погрижат за публичността на заседанията на общинския съвет, възможността на всеки български гражданин да гледа да заседанията и да може да поставя на общинските съветници въпроси, свързани с проблемите на града. Той продължи: „И Вие имате принос в тази битка да може максимално да бъде публична работата на една такава институция, което е много важно за нас. А именно общинският съвет да бъде публичен, неговите заседания да може предварително да има документи, свързани с точките от дневния ред да бъдат публикувани, за да може ние да работим спокойно и всеки софиянец да може да постави важните въпроси. На второ място възлагането на поръчки, развитието на определени проекти, нашият принос ще бъде да има обществено обсъждане, да не бъдат възлагани на определени фирми за сметка на много по-високи цени, за да не говорим за корупция! Да бъдат публични всички процедури, с които се възлагат обществени поръчки и решаването на основните проекти, свързани с управлението на града!“.

„Вашият лидер Спас Панчев, политик с много дълъг опит и с историчност в българската политика, с каква заръка ви праща на тези избори?“, попита Беновска. Андреев отговори: „Основната заръка и основните цели, които ние си поставяме е Земеделски съюз да бъде представен в общинския съвет и там, където има възможност, да бъдат избрани наши кметове. Ние имаме кандидати само в два района и в едно кметство, защото знаем, че там бихме могли да помогнем за решаването на проблемите в тези места. Това са Триадица и Люлин и село Мърчаево. Заръката, която си поставихме, е Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ да даде своя принос за доброто управление на града. Това за нас е важно, защото виждаме, че управлението на десните партии до момента не реши основни проблеми на града, свързани не само с южните квартали, които са толкова красиви, но имат своите проблеми, но също и с кварталите, където живеят нормалните, обикновените столичани, където не са поправени улици, където стоят проблеми със сметищата, където седи проблема и с Топлофикация, подмяна на цялата ВиК инфраструктура, канализация!“.

Работата му в ЦИК.

„Не мога да отмина вашата експертиза, вие бяхте толкова години в ЦИК и председател, и говорител, играхте много сериозна роля в реформирането на ЦИК и направихте много значими неща. Направихте така, че ЦИК да се отвори към откритост и прозрачност. Двамата с Вас успяхме да направим така, че заседанията на ЦИК да се излъчват на живо!“, продължи Беновска. Александър Андреев отговори, че от 2007 г. до 2021 г. е работил в ЦИК и е давал целия професионален опит, който има, за да може изборите да бъдат максимално прозрачни и обективни и най-вече избирателите да имат доверие в изборния процес. Защото без това доверие, каквито и технологии да се въвеждат, нищо не може да се постигне!

Обръщението му към избирателите.

„За финал, преди да си пожелаем успех и да си обещаем да се чуем и видим и следи изборите да ми кажете кой е номера на бюлетината на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ и да се обърнете към избирателите с няколко думи!“, обърна се към госта си Беновска. Андреев заяви: „Номерът на бюлетината, с която гражданите да гласуват за кандидатите на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ е 51! И аз бих призовал всички български избиратели, които живеят и работят в София да гласуват за нашите кандидати! Защото нашите приоритети са насочени към тях и ние всички, като тях, искаме София да стане една модеран столица, с която всички да се гордеем! Както преди време с Вас говорихме, да виждаме усмивките по лицата на хората, да има един министър на щастието в Столична община, с който да провеждаме всички онези политики, които да ни дадат по-добър живот и да можем да отглеждаме децата си тук! Гласувайте за нас с номер 51!“. Беновска отвърна: „Благодаря Ви за този позитивен финал и за това, че помните от предишния ни разговор за нуждата от министър на щастието!“. „Аз поех пред Вас ангажимент и ако мога да го изпълня, ще го изпълня с удоволствие!“, заяви Александър Андреев. Така завърши разговорът между Александър Андреев и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Радио К2” и на живо във Фейсбук и Ютюб на 21-и октомври 2023 година.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР